Tjänster

Vi åtar oss allt ifrån små entreprenader till större totalentreprenader med helhetsåtagande. 

Vi kan hjälpa till med:

  • Om- och tillbyggnationer
  • Timmerarbeten 
  • Trappombyggnader
  • Golvläggning/renovering
  • Interiörer - målning/finsnickeri
  • Renovering -snickeri och ommålning av fönster, dörrar och fasader
  • Underhåll 

Restaureringar större projekt/ Ödehus

Om ni har ett större projekt som ni behöver få i ordning så kan vi fungera som spindeln i nätet. Vårt kontaktnät är brett och vi sköter alla kontakter som behövs under byggtiden.

Timmerarbeten

Vi utför alla sorts timmerlagningar. Allt från någon meter till komplicerade klockstaplar eller hus.

Flytt av timmerhus

Byggnader har av olika anledningar flyttats genom alla tider. Att en byggnad är mest kulturhistoriskt värdefull på sin ursprungliga plats är nog de flesta överens om, men ibland återstår kanske inte något annat alternativ till bevarande än att flytta den till ett annat ställe. Vi kan hjälpa till att plocka ned och flytta timmerhus i sin helhet eller de delar du vill ha hjälp med. 

Om- och tillbyggnader

Vi får ofta frågan om vi kan bygga om eller till hus. Nästan jämt så är det gamla hus som vi måste ta hänsyn till och frågor som om det passar in i miljön kommer ofta upp till diskussion.

Glasveranda/Veranda

En av de vanligaste tillbyggnaderna vi gör är glasverandor. En sådan är det perfekta sättet att tillvarata sommarkvällarna när myggen börjar komma fram. 

Tillverkning av fönster och dörrar

Fönster, dörrar och andra snickerier tillverkar vi i mån av tid. 

.

Renovering och ommålning av fönster, dörrar och fasader

Vi åtar oss att renovera och underhålla fönster, dörrar och fasader. Vi använder tradionella färgtyper som limoljefärg och slamfärg vid målning.

Återkommande underhåll

Vi har en del kunder som vi gör ett årligt underhåll åt. Bland annat besiktar vi taken och byter pannor vid behov, ett bra sätt att känna sig trygg när vintern är i antågande. Vi underhåller även fönster, dörrar och fasader. Med jämna mellanrum kommer vi ut och målar om det som behövs. södersidan blir t ex ofta mer sliten än andra sidor och behöver lite tätare underhåll. 

Interiörer

Väggar och tak

Drömmer du om den levande ytan hos en lerklinad vägg, eller släta, pappspända ytor att måla och tapetsera på? Kanske pärlspontspanel passar bra i köket? Oavsett vad du funderar över utför vi de allra flesta former av ytskikt inomhus och använder gärna traditionella färgtyper till dessa.

Trappor

Vi har gjort en del platsbyggda trappor i gammal stil genom åren och det är inte ovanligt att vi använder återvunnet virke för att ytterligare få den rätta känslan på trappan. Behöver du en trappa på det där ”omöjliga” stället där dagens standardtrappor inte får plats så ser vi det som en utmaning att försöka lösa det åt dig!

Golv

Vi lägger alla slags golv, allt från massiva kilsågade trägolv som vi själva tar fram till stavparkett i olika mönster. 

 

Byggnadsföretagen

Byggnadsvårdsföretagen är en nationell branschorganisation för specialister inom byggnadsvård. För att säkerställa kompetensen hos medlemsföretagen ger de kursen "Behörig kulturbyggnader", där vi deltog i under hösten 2018. 

Nätverket för byggnadsvård i Västmanland

Nätverket för byggnadsvård i Västmanland är en ekonomisk förening som arbetar för att främja byggnadsvårdande verksamhet med hög kvalitet och kretsloppstänkande. Föreningen samlar ett fyrtiotal företag som är verksamma inom byggnadsvårdsområdet i Västmanland.