Ett rum i en Herrgård som Svanå Bygg hjälpt till att återskapa hur det kunde se ut en gång i tiden.

Byggnadsvård

På vårt företag brinner vi för att bevara det byggda kulturarvet. Vi tar på oss alla typer av renoveringsprojekt, från små torp som behöver kärlek, till stora slott och herrgårdar som kräver omfattande restaureringar.

Vi har en passion för att bevara och återställa kulturhistoriska byggnader till deras forna prakt, och vi använder vårt hantverkskunnande och vår expertis för att uppnå detta. Vi arbetar också med kyrkor, byggnadsminnen, friluftsmuseer och andra objekt som är av kulturellt och historiskt värde och som bidrar till att skapa en stark känsla av samhörighet och gemenskap.

Vi tror på att det byggda kulturarvet är en viktig del av vår historia och vår identitet, och vi är stolta över att ha en roll i att bevara det för framtida generationer. Genom att arbeta med statliga byggnadsvårdsbidrag kan vi bidra till att bevara dessa viktiga byggnader på ett hållbart och autentiskt sätt.

Vi är stolta över vårt arbete och vår förmåga att förbättra och bevara vårt kulturarv. Genom våra renoveringsprojekt ser vi till att dessa historiska byggnader fortsätter att vara en del av vår gemensamma kultur och vår gemensamma historia.

Renoveringar

Vår verksamhet erbjuder en rad olika byggtjänster för att hjälpa dig med olika behov i ditt hem eller företag. Om du behöver nya golv eller funderar på att byta ut/renovera fönstren, kan vi hjälpa till med detta. Vi erbjuder även isoleringslösningar för att förbättra energieffektiviteten i ditt hem eller företag. Dessutom kan vi bygga både vanliga verandor och glasverandor, och allt däremellan. Oavsett vad du behöver hjälp med, är vi här för att underlätta för dig och hjälpa till att skapa den miljö du önskar.


Timmerhus, lagning av timmer - stockar

Timmerhus Timmerhus Timmerhus Timmerhus Timmerhus timmerhus

Att flytta en byggnad kan ibland vara bättre än att riva den, för att förlänga dess livslängd. Vi erbjuder tjänster för att flytta byggnader och återuppföra dem på en annan plats, så att de kan fortsätta att användas och uppskattas av framtida generationer.

Vi erbjuder också nytimringstjänster för ditt drömprojekt. Oavsett om du har en ritning, skiss eller många idéer kan våra erfarna timmermän hjälpa dig att förverkliga dina visioner. Vi kan också utföra timmerlagningar och byta syllar för att se till att dina befintliga byggnader är i gott skick. Kontakta oss för mer information om våra tjänster.

linoljefärg - måleri

Vi använder främst traditionella färgtyper, inklusive linoljefärg, rödfärg, limfärg och tjära, för att upprätthålla autenticiteten och kvaliteten i vårt arbete. Vi erbjuder en mängd olika målartjänster, inklusive renovering av fönster, interiörmåleri och ommålning av hela hus. Oavsett vad dina behov är kan du lita på våra erfarna hantverkare för att uppnå det önskade resultatet.


Verandor, punchveranda eller entreer

Entreeveranda Entreeveranda Entreeveranda Entreeveranda Entreeveranda nyritad entre på en herrgårdsbyggnad

Vi påtar oss alla typer av byggprojekt, oavsett om det är små eller stora projekt. Vi har expertis inom både byggnadsvård och nybyggnation och kan hjälpa till med allt från att komma med idéer och skisser till att färdigställa projekten. Vår målsättning är att leverera högkvalitativa resultat som överträffar våra kunders förväntningar. Tveka inte att höra av dig till oss för att diskutera dina projektidéer.

Pappspänning av vägg & tak

Det är numera ovanligt att målare har kunskap om pappspänning, vilket tidigare var vanligt för att skapa en slät yta på ojämna underlag, särskilt timmerväggar, för att möjliggöra tapetsering. Anledningen till detta är främst att det nu finns andra metoder och material för att skapa släta ytor, men dessa är inte alltid förenliga med god byggnadsvård och estetik. Men för den som är intresserad av byggnadsvård och äger ett hus med timmerväggar är pappspänning fortfarande ett både funktionellt och vackert sätt att skapa ett underlag för tapetsering. Pappspänning medger en viss rörlighet i väggtimret utan att spricka eller buckla sig och skapar en levande yta som är slät och fin sett rakt framifrån men lätt böljande när man betraktar den i profil. 

Lerklining

Lerklining är en beprövad metod som använts för isolering av väggar i timmerhus i flera århundraden. Lerans tätningsegenskaper och förmåga att minimera drag har gjort den till ett populärt val för att upprätthålla en konstant inomhustemperatur. Den släta lerytan har också visat sig vara en idealisk grund för efterföljande målnings- och tapetseringsprojekt.

Utöver dess fördelar för inomhusisolering, kan lerklining också användas för att tätning av blindbottnar i golv och som utstockningsbruk för kalkputs utomhus.

Lerklining är särskilt lämpligt för renoveringar och restaureringar, tack vare dess höga vindtäta egenskaper. Som en miljövänlig och hållbar byggnadsmetod, blir lerklining alltmer eftertraktad. Dessutom är kostnaden för material relativt låg, vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning. Med lite händighet kan du också utföra lerklining själv.